Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İzmit 30 Ağustos İlkokulu’nda öğrencilere yangın güvenliği eğitimi verdi. KOBİTEM tarafından verilen eğitimde, olası afet ve acil durumlara karşı hazırlıklı olmanın yolları anlatıldı.
YANGIN GÜVENLİĞİ SEMİNERİ
Eğitim uzmanları tarafından verilen seminerde, yangınların çıkış nedenleri, ev ve okul ortamında alınması gereken önlemler ve yangın anında doğru tahliye yöntemleri anlatıldı. Öğrencilere yönelik sunumlarda, 112 Acil Çağrı merkezinin doğru kullanımı ve panik yapmadan hareket etmenin önemi vurgulandı. Öğretmenlere ise yangın söndürme cihazlarının kullanımı ve acil durum planlarının uygulanması hakkında bilgi verildi.
TATBİKAT DÜZENLENDİ
Teorik bilgilerin ardından okul bahçesinde tatbikat yapıldı. Öğrencilerin ve öğretmenlerin katıldığı tatbikatta afet bilincinin küçük yaşlardan itibaren kazandırılması hedeflendi. KOBİTEM’in eğitim faaliyetlerinin devam edeceği belirtildi.


