Kocaeli’de bu yıl 16’ncısı düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı öncesinde geleneksel hale gelen Ağaçlar Kitap Açtı etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi. İzmit Cumhuriyet Bulvarı’ndaki tarihi çınarların dallarına asılan 5 bin adet kitap, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte alana gelen kitapseverler ve öğrenciler tarafından kısa sürede toplandı.
FARKLI NOKTALARDA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
İzmit merkezindeki yoğunluğun yanı sıra Gebze Çamlık Parkı ile Kocaeli Üniversitesi Kampüsü’nde de eş zamanlı organizasyon yapıldı. Bu iki noktada ağaç dallarına yerleştirilen 2 bin kitap, okurlar tarafından hızla alındı. Etkinliğe katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı vatandaşlarla bir araya gelerek kitap dağıttı.
FUAR KONGRE MERKEZİNDE KAPILARINI AÇIYOR
Fuarın içeriğine ilişkin bilgi veren Başkan Büyükakın, organizasyonun 1.065 etkinlik ile 550 yayınevi, sahaf ve sivil toplum kuruluşunu ağırlayacağını belirtti. Kocaeli Kongre Merkezi’nde 3 Ekim Cumartesi günü kapılarını açacak olan 16. Kocaeli Kitap Fuarı, Romanların ve Hatıratların İzinde temasıyla düzenlenecek. Onur konuğu Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar olan dev organizasyon, 11 Ekim Pazar akşamına kadar 10.30 ile 21.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.



5N 1K
Ağaçlar Kitap Açtı etkinliğinde kaç kitap dağıtıldı?
Cumhuriyet Bulvarı'nda tarihi çınarlara 5 bin, Gebze Çamlık Parkı ve Kocaeli Üniversitesi Kampüsü'nde ise 2 bin kitap asılarak dağıtıldı.
16. Kocaeli Kitap Fuarı ne zaman ve nerede açılacak?
Fuar, 3 Ekim Cumartesi günü Kocaeli Kongre Merkezi'nde başlayacak ve 11 Ekim Pazar akşamına kadar 10.30-21.30 saatleri arasında açık kalacak.
Bu yılki kitap fuarının teması ve onur konuğu kimdir?
Fuarın bu yılki teması 'Romanların ve Hatıratların İzinde' olarak belirlenirken, onur konuğu Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar oldu.

