Cumartesi, 26 Eylül 2026 26.09.2026
17°C
USD 48,88
EUR 55,69
Altın 6.741
Benzin 80,80
Dizel 93,80

Ticaret ve eğlence bir arada

Gölcük Alışveriş Festivali kapılarını açtı

Gölcük'te ilk kez düzenlenen Alışveriş Festivali, bando eşliğindeki kortejle başladı. Yaklaşık 200 esnafın yüzde 40'a varan indirimlerle yer aldığı etkinlik, 27 Eylül Pazar akşamına kadar sürecek.

Gölcük Alışveriş Festivali kapılarını açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Esnaf ve Sanatkârlar Odası ortaklığıyla hayata geçirilen Gölcük Alışveriş Festivali, düzenlenen resmi tören ve coşkulu yürüyüşle başladı. İlçe ticaretine canlılık kazandırmayı amaçlayan organizasyon, 27 Eylül Pazar akşamına kadar vatandaşlara indirimli alışveriş ve eğlenceli etkinlikler sunacak.

BANDO EŞLİĞİNDE ANITPARK’A YÜRÜYÜŞ

Festivalin açılışı, 19 Mayıs Caddesi girişinde toplanan ilçe protokolü ve vatandaşların katıldığı kortejle gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın marşları eşliğinde Anıtpark Meydanı’na kadar yürüyen korteje ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Açılış töreninin ardından protokol üyeleri festival alanındaki stantları tek tek gezerek esnafa hayırlı işler temennisinde bulundu.

PROTOKOLDEN ESNAFA DESTEK VURGUSU

Törende konuşan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ilçede ilk kez bu çapta renkli bir organizasyon yapıldığını belirterek etkinliğin hayırlı olmasını diledi. Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin ise ilçede sosyal belediyecilik faaliyetlerinin hız kesmeden sürdüğünü ifade etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Berna Abiş, mahalle kültürünün ve kentin dinamizminin esnafla ayakta kaldığına dikkat çekerek geçmişte olduğu gibi her zaman esnafın yanında yer aldıklarını söyledi. AK Parti Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü de kentsel dönüşüm ve yerel kalkınma çalışmalarından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

200 ESNAF VE YÜZDE 40’A VARAN İNDİRİM

Organizasyonda züccaciye, konfeksiyon, tuhafiye, ev tekstili ve giyim gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren yaklaşık 200 esnaf tezgah açtı. Etkinlik boyunca ürünlerde yüzde 30 ile yüzde 40 arasında değişen indirimler uygulanıyor. Alışverişin yanı sıra Anıtpark Meydanı’nda çocuk oyun grupları, sihirbaz ve akrobasi gösterileri, yüz boyama etkinlikleri ve ikramlarla aileler için keyifli bir festival ortamı oluşturuluyor.

5N 1K

Gölcük Alışveriş Festivali ne zamana kadar sürecek?

Festival, 27 Eylül Pazar akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Festival nerede düzenleniyor?

Etkinlikler ve esnaf stantları Gölcük Anıtpark Meydanı'nda yer alıyor.

Festivalde kaç esnaf yer alıyor ve hangi indirimler uygulanıyor?

Farklı sektörlerden yaklaşık 200 esnafın katıldığı festivalde yüzde 30'dan yüzde 40'a varan indirimler uygulanıyor.

Etkinlik hangi kurumların iş birliğiyle yapılıyor?

Festival; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Esnaf ve Sanatkârlar Odası ortaklığıyla organize ediliyor.

Yorum yazın

41 Kocaeli sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin