Pazar, 30 Ağustos 2026 30.08.2026
22°C
USD 48,16
EUR 56,09
Altın 6.909
Benzin 85,31
Dizel 77,76

Rekabet Kurulu’ndan 8 bankaya iş gücü soruşturması

Rekabet Kurulu, 8 banka hakkında iş gücü piyasasındaki rekabet koşullarının korunup korunmadığına yönelik soruşturma başlattı.

Rekabet Kurulu’ndan 8 bankaya iş gücü soruşturması

Rekabet Kurulu, bankacılık sektöründe iş gücü piyasasındaki rekabet koşullarının korunup korunmadığını araştırmak üzere harekete geçti. Aralarında Türkiye İş Bankası ve Yapı Kredi Bankası’nın da bulunduğu 8 banka hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.

SORUŞTURMANIN ODAĞI: ÇALIŞAN HAKLARI

Soruşturma, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesi çerçevesinde yürütülüyor. Bu madde, şirketler arası rekabeti engelleyici anlaşmaları yasaklıyor.

BANKALARIN SAVUNMASI BEKLENİYOR

Rekabet Kurulu’nun bu kararı, sektörde geniş yankı uyandırdı. Soruşturma sürecinde bankaların konuyla ilgili savunmaları ve sunacakları deliller büyük önem taşıyacak. Süreç yakından takip ediliyor.

Yorum yazın

41 Kocaeli sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin