Cumartesi, 31 Ekim 2026 31.10.2026
14°C
USD 49,65
EUR 55,60
Altın 6.385
Benzin 76,80
Dizel 97,20

Kuruldan men ve yaptırım kararı

Derbinin PFDK faturası açıklandı

PFDK, olaylı Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından futbolculara men, kulüplere ise milyonluk para cezaları uyguladı.

Derbinin PFDK faturası açıklandı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi karşılaşmasının ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından yürütülen incelemeler tamamlandı. Kurul, müsabaka sonrasında sevk edilen futbolcular, teknik heyet üyeleri ve kulüpler hakkındaki yaptırım kararlarını duyurdu.

FUTBOLCULARA MAÇTAN MEN CEZASI

Kurul kararına göre, Galatasaraylı futbolcu Abdülkerim Bardakcı haksız tahrik hükümleri dikkate alınarak kavga eylemi sebebiyle 2 resmi maçtan men ve 67 bin TL para cezasına çarptırıldı. Fenerbahçe forması giyen Archie Brown ise yine kavga gerekçesiyle 3 resmi müsabakadan men edilirken 100 bin TL para cezası aldı.

KULÜPLERE VE TEKNİK HEYETE YÜKLÜ YAPTIRIM

Derbideki saha olayları, disiplin ihlalleri ve çirkin tezahüratlar nedeniyle Galatasaray Kulübü’ne 2 milyon 120 bin TL para cezası kesildi. Benzer gerekçeler, talimatlara aykırılık ve taraftar eylemleri sebebiyle Fenerbahçe’ye de 1 milyon 277 bin 500 TL para cezası uygulandı. Galatasaray Antrenörü Serhat Doğan ise tedbirlere uymama ve disiplin hareketleri dolayısıyla 21 gün hak mahrumiyeti ile 50 bin TL para cezasına mahkûm edildi.

5N 1K

PFDK Abdülkerim Bardakcı'ya ne ceza verdi?

Kavga eylemi nedeniyle haksız tahrik hükümleri uygulanarak 2 resmi müsabakadan men ve 67 bin TL para cezası verildi.

Fenerbahçeli Archie Brown kaç maç ceza aldı?

Archie Brown kavga gerekçesiyle 3 resmi maçtan men ve 100 bin TL para cezası aldı.

Kulüplere ne kadar para cezası kesildi?

Galatasaray'a toplam 2 milyon 120 bin TL, Fenerbahçe'ye ise 1 milyon 277 bin 500 TL para cezası uygulandı.

Yorum yazın