Salı, 1 Eylül 2026 01.09.2026
12°C
USD 48,26
EUR 55,97
Altın 6.890
Benzin 88,34
Dizel 81,41

Kartepe’de Sakal-ı Şerif ve Kabe Örtüsü ziyarete açıldı

Kartepe Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında, Sakal-ı Şerif ve Kabe Örtüsü vatandaşların ziyaretine açıldı. Yoğun ilgi gören etkinlikte uzun kuyruklar oluştu.

Kartepe’de Sakal-ı Şerif ve Kabe Örtüsü ziyarete açıldı

Kartepe Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında Kent Meydanı’ndaki Kartepe Sanat Evi özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. İslam dünyasının mukaddes emanetlerinden Sakal-ı Şerif ve Kabe Örtüsü, hafta sonu düzenlenen programla vatandaşların ziyaretine sunuldu. Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman da bu özel ana eşlik etti.

Ramazan ayının manevi iklimini yansıtan programda, Peygamber Efendimiz’den (S.A.V) bir hatıra olan Sakal-ı Şerif ve Kabe-i Muazzama’nın Kabe Örtüsü Sanat Evi’nde sergilendi. Vatandaşlar, kutsal emanetleri görmek için Kent Meydanı’na akın etti, sergi alanında uzun kuyruklar oluştu.

BAŞKAN KOCAMAN ZİYARETÇİLERLE BULUŞTU

Ziyaretçilerle yakından ilgilenen Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman “Bu mübarek akşamda gönüllerimizi birleştiren çok özel bir anı yaşıyoruz. Sadece Sakal-ı Şerif’i değil, Kabe’nin o muazzam örtüsü de Kartepemizle buluştu. Bu manevi hazineyi ziyarete açmak, Ramazan’ın ruhunu birlikte solumak bizim için en büyük hizmettir” dedi.

MANEVİ ATMOSFER

Kartepe Kent Meydanı’ndaki Sanat Evi, sergilenen Kabe Örtüsü ve Sakal-ı Şerif ile huzur durağına dönüştü. Ziyarette vatandaşlar, kutsal emanetleri inceleme fırsatı bulurken Sanat Evi bünyesindeki geleneksel Ramazan sergilerini de gezdi.

Yorum yazın

41 Kocaeli sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin