Kocaeli’nin Darıca ilçesinde meydana gelen ev yangını, bölgede büyük bir paniğe yol açtı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangında, bir evde mahsur kalan hamile anne ile iki çocuğu, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle alevlerin arasından kurtarıldı.
Yangının başlamasıyla birlikte yükselen alevler ve binayı saran yoğun duman, çevredeki vatandaşları alarma geçirdi. Durumu fark edenler, vakit kaybetmeden itfaiye, sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda arama kurtarma ve sağlık personeli sevk edildi.
Yangına Hızlı Müdahale
Kısa sürede adrese ulaşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yoğun duman altındaki daireye hızla girdi. Ekiplerin titiz çalışması sonucu, dumandan etkilendiği belirlenen hamile anne ve iki çocuğu güvenli bir şekilde dışarı çıkarıldı. Olay yerinde hazır bekleyen sağlık ekipleri, anne ve çocuklarına ilk müdahaleyi ambulansta gerçekleştirdi.
İlk müdahalelerinin ardından hamile anne ve iki çocuğu, ileri tetkik ve tedavi için çevredeki en yakın hastaneye sevk edilerek müşahede altına alındı. Aile bireylerinin genel sağlık durumlarının takip edildiği öğrenilirken, itfaiye ekipleri yangını tamamen söndürdü. Polis ve itfaiye, yangının çıkış nedenini belirlemek üzere geniş çaplı bir inceleme başlattı.


0 Yorum