Cumartesi, 20 Haziran 2026 20.06.2026
27°C
USD 46,36
EUR 53,11
Altın 6.206

Yöresel zenginlikler

Kocaeli’de öğretmenlerden halk dansları şöleni

Kocaeli'nin 12 ilçesinden 210 öğretmen, 17 Haziran'da düzenlenen gösteride Türkiye'nin farklı yörelerine ait halk oyunlarıyla izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Maarif Orkestrası Halk Dansları Topluluğu'nun performansı büyük beğeni topladı.

Kocaeli’de öğretmenlerden halk dansları şöleni

Kocaeli’de sahneye çıkan öğretmenler, izleyicilere unutulmaz bir halk dansları şöleni sundu. 17 Haziran akşamı Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, 12 ilçeden 210 öğretmen, Türkiye’nin zengin kültürel mirasını yansıtan yöresel oyunlarla büyük alkış topladı.

Maarif Halk Dansları Topluluğu’ndan Yıl Sonu Gösterisi

Maarif Orkestrası Halk Dansları Topluluğu tarafından özenle hazırlanan yıl sonu gösterisi, Kocaeli’nin dört bir yanından gelen öğretmenleri bir araya getirdi. Programa Kocaeli Vali Yardımcısı Dr. Olgun Öner, Kartepe Kaymakamı Hasan Öztürk, Kocaeli İl Millî Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, Kocaeli Ortaöğretim Şube Müdürü Sinan Taş ve Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz gibi önemli isimler katıldı.

Yöresel Oyunlar Sahneye Taşındı

Gecede Kafkas, Zeybek, Horon, Temenna, Van ve Rize yörelerine ait halk oyunları sergilendi. Öğretmenlerden oluşan ekiplerin sergilediği uyumlu ve etkileyici sahne performansları, Türkiye’nin kültürel çeşitliliğini gözler önüne serdi. Salonu dolduran vatandaşlar, her bir gösteriyi coşkuyla alkışlayarak sanatçılara destek verdi. Bu özel gece, hem katılımcılar hem de izleyiciler için kültürel bir bayram havasında geçti.

Yorum yazın

41 Kocaeli sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin