Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığı ve trafik düzenine yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Son Encümen toplantısında, son kullanma tarihi geçmiş ürün bulunduran marketlere ve trafik kurallarını ihlal eden sürücülere yönelik ciddi yaptırımlar uygulandı.
84 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni, haftalık olağan toplantısında toplam 84 gündem maddesini ele alarak karara bağladı. Toplantıda, üç ayrı taksi durağının kiralama ihalesi tamamlanırken, trafik kurallarını ihlal eden sürücülere kesilen cezalar da onaylandı. Taksi durak yerleri, açık teklif usulüyle 10 yıllığına kiraya verildi.
19 ARAÇLIK 3 TAKSİ DURAĞI KİRALANDI
Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ihalede, toplam 19 araç kapasiteli 3 taksi durağı için teklifler alındı. Karamürsel Hacımehmet Mahallesi’ndeki 5 araçlık Yeni Karamürsel Taksi Durağı ihalesine 5 istekli katıldı. Her bir taksi için muhammen bedel 251.015,00 TL olarak belirlendi. Kartepe Derbent Mahallesi’ndeki 9 araçlık taksi durağı ihalesine de 5 istekli katılırken, bu durak için de muhammen bedel 251.015,00 TL olarak açıklandı. Kartepe İbrikdere Mahallesi’ndeki Uzuntarla Taksi Durağı’nda bulunan 5 araçlık yer için yapılan ihaleye de 5 istekli teklif sundu.
YOLCU ALMAYAN OTOBÜSE CEZA
Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerinde, durakta bekleyen yolcuyu üst üste üç kez almayan bir özel halk otobüsü tespit edildi. Bu aracın 3 gün süreyle trafikten men edilmesine karar verildi. Denetimler kapsamında trafik düzenini ihlal eden özel halk otobüsü şoförlerine de cezai yaptırımlar uygulandı. Yapılan kontrollerde 56 araca toplam 207.480 TL idari para cezası kesildi. Şoförlerin sefer saatlerine uymadığı, güzergâhı tamamlamadığı, personel çalışma belgesi bulunmadığı, yolcularla tartıştığı ve tehlikeli araç kullandığı belirlendi.
SON KULLANMA TARİHİ GEÇEN ÜRÜNLERE GEÇİT YOK
Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, özellikle yaz aylarında artan gıda bozulma riskine karşı denetimlerini sıklaştırdı. Marketlerde yapılan kontrollerde, son kullanma tarihi geçmiş ürünleri raflardan kaldırmayan 19 işletmeye toplam 70.395 TL idari para cezası uygulandı.



5N 1K
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hangi alanlarda denetim yaptı?
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığı ve trafik düzeni alanlarında denetimler gerçekleştirdi.
Trafik kurallarını ihlal eden kaç araca ceza kesildi?
Yapılan kontrollerde 56 araca toplam 207.480 TL idari para cezası uygulandı.
Son kullanma tarihi geçmiş ürün bulunduran kaç işletmeye ceza kesildi?
Son kullanma tarihi geçmiş ürünleri raflardan kaldırmayan 19 işletmeye toplam 70.395 TL idari para cezası kesildi.
Yolcu almayan otobüse ne ceza verildi?
Durakta bekleyen yolcuyu üst üste üç kez almayan özel halk otobüsünün 3 gün süreyle trafikten men edilmesine karar verildi.

