Cuma, 6 Kasım 2026 06.11.2026
9°C
USD 49,65
EUR 55,60
Altın 6.385
Benzin 75,00
Dizel 100,80

Piyasalarda çıkış dalgası

Yabancı tahvilde 749 milyon dolar sattı

TCMB verilerine göre yabancı yatırımcılar 30 Ekim haftasında hisse senedinde 66,3 milyon dolar, tahvil piyasasında ise 749 milyon dolarlık net satış işlemi gerçekleştirdi.

Yabancı tahvilde 749 milyon dolar sattı
0:00 / 1:08
Bu özet yapay zekâ ile hazırlanıp seslendirilmiştir.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yurt dışı yerleşiklerin işlemlerini içeren 30 Ekim haftasına ait haftalık menkul kıymet istatistiklerini paylaştı. İlgili dönem verilerine göre, yabancı yatırımcılar Türk lirası varlıklarında hisse senedi ve tahvil kalemlerinin her ikisinde de net satıcı konumunda yer aldı.

TAHVİL CEPHELERİNDE ÇIKIŞ HIZLANDI

Resmi istatistiklere yansıyan rakamlara göre, yurt dışında yerleşik yatırımcıların tahvil tarafındaki elden çıkarma hızı dikkat çeken boyutlara ulaştı. Bir önceki dönem olan 23 Ekim haftasında 163 milyon dolar tutarında tahvil satışı yapan yabancılar, 30 Ekim haftasında bu miktarı sert bir yükselişle 749 milyon dolara taşıdı.

HİSSE SENEDİNDE SATIŞ HIZ KESTİ

Yurt dışı yerleşiklerin hisse senedi piyasasındaki çıkış temposunda ise önceki haftaya kıyasla bir miktar yavaşlama kaydedildi. 23 Ekim haftasını 100 milyon dolarlık hisse satışı ile tamamlayan yabancı sermaye, 30 Ekim ile biten haftada 66,3 milyon dolar tutarında net satış gerçekleştirdi.

5N 1K

Yabancılar 30 Ekim haftasında ne kadarlık tahvil sattı?

Yurt dışı yerleşikler 30 Ekim haftasında toplam 749 milyon dolarlık tahvil satışı gerçekleştirdi.

Aynı dönemde hisse senedi satışı ne kadar oldu?

Yabancı yatırımcılar 30 Ekim haftasında 66,3 milyon dolar tutarında hisse senedi elden çıkardı.