Ramazan ayı öncesinde tavuk fiyatlarına üretici ve satıcılar tarafından yapılan yüzde 15’lik zam, Ticaret Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Bakanlık, iç piyasada arzı artırmak ve fiyat artışlarını sınırlamak amacıyla tavuk ihracatının durdurulacağını açıkladı.
İHRACAT YARINDAN İTİBAREN DURDURULUYOR
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, kararın Ramazan öncesinde artan talep nedeniyle yükselen fiyatların kontrol altına alınması amacıyla alındığı belirtildi. Bu adımın, iç piyasada tavuk arzını artırarak fiyatların dengelenmesine katkı sağlaması bekleniyor.
Yetkililer, ihracatın durdurulmasının geçici bir önlem olduğunu ve piyasa koşullarına göre yeniden değerlendirileceğini ifade etti. Tüketicilerin Ramazan ayında uygun fiyatlarla tavuk tüketebilmesi için bu tür adımların atılmasının önemli olduğu vurgulandı.


