Cuma, 28 Ağustos 2026 28.08.2026
23°C
USD 48,13
EUR 56,06
Altın 7.151
Benzin 88,27
Dizel 77,76

Gazze'ye yardım girişimi

Sumud Filosu’na müdahale: 18 tekneyle irtibat kesildi

Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan Küresel Sumud Filosu, uluslararası sularda İsrail'in müdahalesiyle karşılaştı. Olayın ardından 18 tekneyle irtibat kesildiği bildirildi, katılımcıların güvenliği endişe yaratıyor.

Sumud Filosu’na müdahale: 18 tekneyle irtibat kesildi

Gazze üzerindeki ablukayı delmek ve bölgeye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud Filosu, Akdeniz’in uluslararası sularında İsrail’in müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Filo yetkilileri, bu yasa dışı müdahalenin ardından 18 tekneyle irtibatın kesildiğini duyurdu.

Ablukayı kırma hedefiyle hareket eden filoda 60’tan fazla tekne ve 39 farklı ülkeden toplam 345 katılımcı bulunuyordu. Uluslararası sularda gerçekleşen bu müdahale sonucunda iletişim kanallarının kesilmesi, yardım gönüllüleri ve aktivistlerin güvenliği konusunda ciddi endişeleri beraberinde getirdi.

Uluslararası Hukuka Aykırı Müdahale İddiası

Küresel Sumud Filosu yetkilileri, insani yardım taşıyan sivil teknelere yönelik bu müdahalenin uluslararası hukuka aykırı olduğunu kesin bir dille vurguladı. Filo bünyesindeki aktivistler ve gönüllüler, tüm engellemelere rağmen Gazze halkına temel ihtiyaç malzemelerini ulaştırma kararlılığını sürdürdüklerini belirtti. Dünya kamuoyuna ise irtibatın koptuğu tekneler için acil müdahale çağrısında bulunuldu.

Yorum yazın

41 Kocaeli sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin