38 ülkeden, 700’e yakın sporcunun katıldığı Para Yüzme Avrupa Şampiyonası, Gebze’de başladı.
KOCAELİ’DE HEYECAN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gençliğin Başkenti” ilan ettiği Kocaeli’de, Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile Para Yüzme Avrupa Şampiyonası gerçekleştirildi. Açılış seremonisine katılan Başkan Büyükakın, bu büyük organizasyona ev sahipliği yapmaktan duydukları gururu dile getirdi.
ULUSLARARASI DÜZENLEMELER
Kocaeli, Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri ile uluslararası etkinliklerin merkezi haline geliyor. 38 ülkeden 700’ün üzerinde sporcunun katıldığı bu şampiyona, Türkiye’de ilk kez düzenleniyor ve Gebze Olimpik Yüzme Havuzu’nda yapılıyor. Açılışta Kocaeli Valisi İlhami Aktaş ve önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu da yer aldı.
OLİMPİYAT HEDEFİ
Başkan Büyükakın, Para Yüzme Avrupa Şampiyonası’nın sadece bir yarışma olmadığını vurgulayarak, bu organizasyonun 2028 Yaz Olimpiyatları için önemli bir hazırlık süreci olacağını belirtti. Olimpiyat Komitesi’ne Türkiye’de düzenleme kararı aldığı için teşekkür etti.
SON TARİH 12 EYLÜL
Şampiyonadaki tüm mücadeleler Gebze Olimpik Yüzme Havuzu’nda devam edecek ve 12 Eylül’e kadar sürecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu alanda böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyor.



5N 1K
Para Yüzme Avrupa Şampiyonası nerede düzenleniyor?
Para Yüzme Avrupa Şampiyonası Gebze Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenleniyor.
Şampiyonaya kaç ülke katılıyor?
Şampiyonaya 38 ülke katılıyor.
Şampiyona ne zaman sona erecek?
Şampiyona 12 Eylül'de sona erecek.
Başkan Büyükakın şampiyona hakkında ne dedi?
Başkan Büyükakın, organizasyondan duyduğu gururu ifade etti.

