İbrahim Hacıosmanoğlu, Ahmet Çakar hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Bu gelişme, Çakar’ın kullandığı ifadeler üzerine yaşandı.
Ahmet Çakar, bir açıklamasında “Bizim çocuklar, acaba başka çocuklar olma yolunda ilerliyorlar mı?” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler, Hacıosmanoğlu’nun tepkisini çekti.
Hacıosmanoğlu’ndan sert yanıt
Hacıosmanoğlu, Çakar’ın sözlerine karşılık olarak “‘Bizim çocuklar değil, onun bunun çocukları’ dedi. Bu çocukların aileleri var” şeklinde bir açıklama yaptı. Hacıosmanoğlu, bu ifadelerin çocukların ailelerini rencide ettiğini belirtti.
Ahmet Çakar ise Hacıosmanoğlu’na yönelik olarak “Artık okuduğunu anlama zamanın geldi. Lütfen eğitim al, ilk eğitimini ben vereyim: İbrahim, topu tut. Tut İbrahim, tut. Topu tut İbrahim. Türkçemizde bu, ilköğretim seviyesinde verilen ilk eğitimlerimizdendir” sözleriyle yanıt verdi. Çakar’ın bu sözleri, ikili arasındaki gerilimi daha da artırdı.

