Çarşamba, 4 Kasım 2026 04.11.2026
13°C
USD 49,65
EUR 55,60
Altın 6.385
Benzin 80,90
Dizel 100,80

SGK ve İŞKUR müdürleri görevlerine döndü

Dilovası’nda yaşanan fabrika yangını sonrası açığa alınan SGK ve İŞKUR Kocaeli il müdürleri, yapılan incelemelerin ardından görevlerine iade edildi. Olayla ilgili adli ve idari süreçler ise sürüyor.

SGK ve İŞKUR müdürleri görevlerine döndü

Geçtiğimiz aylarda Dilovası’ndaki bir parfüm fabrikasında yaşanan yangın faciası, Kocaeli kamuoyunda derin izler bırakmıştı. Olayın ardından başlatılan idari soruşturma kapsamında açığa alınan SGK Kocaeli İl Müdürü Mehmet Salih Aydın ile İŞKUR Kocaeli İl Müdürü Ulvi Yılmaz, yapılan incelemelerin ardından yeniden görevlerine başladı.

İNCELEMELER SONUÇLANDI

Yangında 3’ü çocuk olmak üzere toplam 6 işçinin hayatını kaybetmesiyle birlikte, denetim zafiyeti iddiaları gündeme gelmiş ve ilgili kurumlarda görev yapan 7 yetkili geçici olarak uzaklaştırılmıştı. Son gelişmelere göre, iki il müdürü hakkında yürütülen idari incelemeler tamamlandı. Yetkililerden edinilen bilgilere göre, Aydın ve Yılmaz’ın suçsuz bulunduğu ya da idari süreçlerinin sonlandığı ifade edildi.

SÜREÇ TAKİP EDİLİYOR

Diğer yandan, yangınla ilgili adli süreç ve diğer yetkililer hakkındaki soruşturmalar ise sürüyor. Bölge halkı ile hayatını kaybeden işçilerin yakınları, adaletin sağlanmasını bekliyor. Soruşturmanın seyrine ilişkin yeni gelişmelerin önümüzdeki günlerde netleşebileceği değerlendiriliyor.