Türkiye Kupası’na Konyaspor karşısında penaltılarla veda eden takımın teknik direktörü Sergen Yalçın, maç sonrası yaptığı açıklamalarla gündeme oturdu. Deneyimli çalıştırıcı, taraftarın istifa çağrılarına ve kendi geleceğine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
Kupa Elenmesi ve Taraftar Tepkisi
Karşılaşmanın ardından oyun yapısını eleştiren Yalçın, rakiplerinin zaman geçirmeye odaklandığını ifade etti. “Sonuçta kupadan elendik ama bu ilk defa başımıza gelmiyor. Bu bir şampiyonluk maçı da değildi, futbolda bu tür sonuçlar doğal karşılanmalı” sözleriyle durumu değerlendirdi. Taraftarın kupa beklentisi nedeniyle gösterdiği tepkiyi anlayışla karşıladığını belirten Yalçın, “İstifa diye bağırmak onların en doğal hakkı” dedi.
Ancak ligin bitimine iki maç kala takımı bırakıp gitmenin doğru olmayacağını vurgulayan Yalçın, “Müsaade ederlerse bu iki haftayı oynamak zorundayız, bırakırsak ayıp olur” ifadelerini kullandı.
Geleceği Hakkında Açık Kapı
Sergen Yalçın, geleceğiyle ilgili olarak taraftara açık kapı bıraktı. “Taraftarımız bırakmamı istiyorsa bırakırız. Onda bir sorun yok, o konuda hiç şüpheleri olmasın” diyerek sözlerini noktaladı. Bu açıklamalar, tecrübeli teknik adamın geleceğine dair tartışmaları yeniden alevlendirdi.

