Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşçı, televizyon dizilerindeki mafya ve şiddet içerikli sahnelerin tehlike oluşturduğunu söyledi.
Taşçı, yaptığı açıklamada, “Her gün ekranlar kana bulanıyor. Şu anda Türkiye’deki televizyon kanallarında hafta içi her gün bir kanalda mafya ya da yoğun şiddet içerikli dizi yayınlanmakta.” ifadelerini kullandı.
HAFTA SONU DA DEVAM EDİYOR
Hafta sonları da bu dizilerin tekrarlarına yer verildiğini belirten Taşçı, “Dolayısıyla haftanın 7 günü televizyonlarda mafya temalı diziler ekrana geliyor. Bu durum özellikle çocuklar ve gençlerin sürekli bu içeriklere maruz kalmasına ve oradaki tipleri kendilerine rol model almalarına neden olabiliyor.” dedi.
SİLAH KULLANIMI ÖZENDİRİLİYOR
Silah kullanımının yoğun ve açık biçimde gösterilmesinin, suç figürlerinin zaman zaman meşrulaştırılmasının ve hatta kahramanlaştırılmasının özellikle çocuklar ve gençler açısından ciddi bir risk oluşturduğunu vurguladı.

