Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde gençlerin yaşadığı ekonomik ve sosyal zorluklara dikkat çekti. Özel, iktidarın gençlik politikalarını sert bir dille eleştirirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Kocaeli Stadyumu’nda düzenlenen “Bir Gençlik Şöleni” etkinliğine dair çarpıcı iddialarda bulundu.
Gençlerin Umutsuzluğu ve CHP’nin Çözüm Önerisi
Özgür Özel, gençlerin ömürlerinin baharında ağır hayat şartlarıyla mücadele ettiğini, eğitim, barınma ve istihdam gibi temel konularda büyük bir çaresizliğe sürüklendiğini ifade etti. İktidarın gençleri umutsuzluğa itmesine rağmen onları istismar etmeye devam ettiğini savunan CHP lideri, partisi tarafından hazırlanan “Bütünleşik Gençlik Güvencesi” paketini kamuoyuna duyuracaklarını belirtti. Bu paketin eğitimden istihdama kadar birçok alanda gençlere kolaylıklar sunmayı hedeflediği kaydedildi.
Kocaeli Şölenine İlişkin Şok İddialar
Kocaeli’nde gerçekleştirilen gençlik şölenine katılımın sağlanma şeklini de eleştiren Özel, organizasyon öncesinde gençlere gönderilen davet mesajlarında etkinlik içeriğinin gizlendiğini ileri sürdü. Gençlerin “Ücretsiz konser verilecek” vaadiyle stadyuma çağrıldığını belirten CHP Genel Başkanı, gönderilen kısa mesajlarda ve davetlerde AK Parti’nin veya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isminin bilinçli olarak geçirilmediğini, iktidarın kendi adını anmaktan dahi çekindiğini iddia etti.
Algı Operasyonu Suçlaması
Etkinlik alanındaki gençlerin kameralar kendilerine döndüğünde yüzlerini gizlemeye çalıştığını dile getiren Özel, gençlerin AK Parti ile yan yana anılmak dahi istemediğini savundu. Organizasyonun bir fiyaskoyla sonuçlandığını ve iddia edildiği gibi 100 bin kişinin değil, stadın kapasitesi kadar bile katılım olmadığını öne süren Özgür Özel, iktidarın “35 bin kapasiteli stadyuma 100 bin genç katıldı” diyerek bir algı operasyonu yapmaya çalıştığını ifade etti. Tüm gençlerin ülkenin geleceği olduğunu vurgulayan Özel, gençlerin hiçbir partiye mecbur olmadığını ve CHP olarak gençlerle birlikte yürümeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

