Cuma, 28 Ağustos 2026 28.08.2026
23°C
USD 48,13
EUR 56,06
Altın 7.138
Benzin 88,27
Dizel 77,76

Örgütün ağına darbe

Kocaeli’de FETÖ yapılanmasına 15 gözaltı!

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün güncel eğitim yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi. Teknik ve fiziki takip sonucu belirlenen 10 eğitim kurumu ve 15 şüpheli gözaltına alındı, aralarında 2 firari de bulunuyor.

Kocaeli’de FETÖ yapılanmasına 15 gözaltı!

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün kentteki güncel eğitim yapılanmasına yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin uzun süreli teknik ve fiziki takibi sonucunda, örgütün eğitim ağı çökertildi.

Yürütülen titiz çalışmalar neticesinde, örgütle bağlantılı olduğu tespit edilen 10 eğitim kurumu ve bu kurumlarda illegal yönetici konumunda bulunan 15 şüpheli belirlendi. Elde edilen delillerin ardından düğmeye basan ekipler, belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenledi. Operasyonlarda, aralarında FETÖ/PDY firarisi olan 2 kişinin de bulunduğu toplam 15 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Ele Geçirilen Materyaller

Şüphelilerin ikametlerinde ve söz konusu eğitim kurumlarında yapılan detaylı aramalarda, çok sayıda dijital materyal, toplatılma kararı bulunan yasaklı yayınlar, yüklü miktarda nakit para ve eğitim kurumlarının illegal faaliyetlerine ait çok sayıda doküman ele geçirildi.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde suçun önlenmesi, terör örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesi ve faillerinin yakalanmasına yönelik kararlı mücadelesini aralıksız sürdüreceğini bildirdi.

Yorum yazın

41 Kocaeli sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin