Cumartesi, 4 Temmuz 2026 04.07.2026
19°C
USD 46,72
EUR 53,49
Altın 6.278

Önemli kararlar alındı

Körfez Belediyesi Temmuz Ayı Meclisi Toplandı

Körfez Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Şener Söğüt başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda önemli gündem maddeleri ve komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı.

Körfez Belediyesi Temmuz Ayı Meclisi Toplandı - 3. görsel

Körfez Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Şener Söğüt başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılış, yoklama ve saygı duruşuyla başlayan toplantıda gündem maddeleri ile komisyon raporları meclis üyeleri tarafından görüşülerek karara bağlandı.

BAŞKAN SÖĞÜT’TEN BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Şener Söğüt, Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını temenni ederek tutulan oruçların kabul olmasını diledi. Başkan Söğüt ayrıca, Başbağlar ve Madımak’ta hayatını kaybeden vatandaşları rahmet ve saygıyla andı. Konuşmasında 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Gününe de değinen Başkan Söğüt, vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, Türkiye’nin birlik ve beraberliği ile vatanın bölünmez bütünlüğünün her zaman korunması gerektiğine vurgu yaptı. Söğüt; “15 Temmuz, milletimizin iradesine, devletine ve bayrağına sahip çıktığı destansı bir direnişin adıdır. Aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Bizler de bu emanete sahip çıkmaya, birlik ve beraberlik içerisinde güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

GÜNDEM MADDELERİ KARARA BAĞLANDI

Meclis toplantısında ilk olarak 02 Haziran 2026 tarihli meclis toplantısına ait tutanak özeti oy birliğiyle kabul edildi. Kırsal mahalle veya kırsal yerleşik alan oluşturulmasına ilişkin teklif kapsamında hazırlanan İmar ve Şehircilik Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu raporlarının görüşülmesi için süre uzatımı oy birliğiyle kabul edildi.

TRAMPA İŞLEMİNE ONAY

Gündemin bir diğer maddesinde ise belediyeye ait 8 adet taşınmazın, Maliye Hazinesine ait üzerinde Belediye Hizmet Binası bulunan taşınmaz ile trampa edilmesi ve gerekli işlemlerin yürütülmesi amacıyla Belediye Başkanına yetki verilmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü. Söz konusu madde, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

YAĞLI GÜREŞ KENTLER BİRLİĞİ ÜYELİĞİ SONA ERDİRİLDİ

Toplantıda ayrıca, tasarruf tedbirleri kapsamında Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği üyeliğinin sonlandırılmasına ilişkin madde de görüşüldü. Söz konusu madde, meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantının sonunda değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Şener Söğüt, alınan kararların Körfez’e ve tüm hemşehrilere hayırlı olmasını temenni ederek meclis üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Körfez Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısının ise 4 Ağustos Salı günü saat 15.00’te Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilmesine karar verildi.

5N 1K

Körfez Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı ne zaman yapıldı?

Körfez Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Temmuz ayında gerçekleştirildi.

Toplantıya kim başkanlık etti?

Toplantıya Belediye Başkanı Şener Söğüt başkanlık etti.

Toplantıda hangi önemli kararlar alındı?

Toplantıda belediyeye ait 8 adet taşınmazın Maliye Hazinesine ait taşınmaz ile trampa edilmesi onaylandı ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği üyeliği sonlandırıldı.

Başkan Söğüt konuşmasında nelere değindi?

Başkan Söğüt, Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını diledi, Başbağlar ve Madımak'ta hayatını kaybedenleri andı ve 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Gününe değinerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Yorum yazın

41 Kocaeli sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin