Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini zenginleştirecek özel bir etkinliğe hazırlanıyor. SEKA Sanat İhtisas Merkezi’nde açılacak “Mukaddes Emanetler” sergisi, ziyaretçileri kutsal emanetlerle buluşturacak.
RAMAZAN RUHUNU YANSITAN ESERLER
Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen sergide, aralarında iki adet sakal-ı şerifin de bulunduğu pek çok mukaddes emanet yer alacak. Sergi, 18 Şubat Çarşamba günü saat 13.30’da kapılarını açacak ve Ramazan ayı boyunca ziyarete açık kalacak.
Ziyaretçiler, Kâbe Toprağı, Yazılı Yemeni (Destimâl-i Şerif), Tabut Örtüsü ve karanfil muhafazalı pişmiş topraktan yapılmış Zemzemlik gibi nadide eserleri yakından görebilecek.
YAZMA ESERLER VE OSMANLI HAT SANATI
Mukaddes emanetlerin yanı sıra “Ramazan ve Ramazaniyyeler Yazma Eserler Sergisi” de sanatseverlerle buluşacak. Farklı koleksiyonlardan seçilen 32 yazma eser arasında, 16. yüzyılda Osmanlı hat ekolünün kurucusu olarak bilinen Şeyh Hamdullah’ın hattıyla yazılmış bir Kur’an-ı Kerim de sergilenecek.
Fezâil / Ak Ali İzmitî, Hidâye, Hayriyye-i Nâbî, Delâilü’l-Hayrât ve El-Câmiʻu’s-Sahîh gibi önemli eserler de sergide öne çıkanlar arasında gösteriliyor.
ZİYARETÇİLERİ BEKLEYEN ATMOSFER
Ramazan ayı boyunca açık kalacak sergi, hem manevi hem kültürel açıdan ziyaretçilere farklı bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Etkinliğin, kentteki sanatseverler kadar aileler ve gençler tarafından da ilgiyle karşılanması bekleniyor.
Serginin Ramazan’ın anlamına uygun bir atmosfer oluşturup oluşturmayacağı ise ziyaretçilerin yorumlarına bırakılmış durumda.

