Cumartesi, 29 Ağustos 2026 29.08.2026
18°C
USD 48,16
EUR 56,09
Altın 6.909
Benzin 85,31
Dizel 77,76

Miçotakis’ten komşuluk vurgusu

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Ankara’daki zirvede Türkiye ile ilişkilerde 'aynı mahallede ittifak' çağrısı yaptı. Görüşmede ekonomi ve ticaret başta olmak üzere çeşitli alanlarda yeni iş birliği protokolleri imzalandı.

Miçotakis’ten komşuluk vurgusu

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ankara’da düzenlenen Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısında dikkat çekici mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açılması gerektiği vurgulandı.

ORTAK GELECEK VURGUSU

Miçotakis, yaptığı açıklamada, “Kader bizi aynı mahallenin sakinleri olarak belirlemiş. Bu coğrafyayı değiştiremeyiz ama bir ittifak oluşturabiliriz” ifadelerini kullandı. Komşuluk hukukuna ve ortak kadere işaret eden Miçotakis, ülkeler arasında sorumluluk bilinciyle hareket edilmesinin önemine dikkat çekti.

EKONOMİ VE TİCARETTE YENİ ADIMLAR

Ankara’daki zirvede yalnızca siyasi başlıklar değil; ekonomi, ticaret, turizm ve sivil savunma gibi alanlarda da yeni iş birliği protokolleri imzalandı. Görüşmelerde tarafların diyalog ve uluslararası hukuk çerçevesinde sorunları çözme iradesi öne çıktı.

İki ülke ilişkilerinde atılan bu adımların kalıcı sonuçlar doğurup doğurmayacağı ise önümüzdeki dönemde netleşecek gibi görünüyor.

Yorum yazın

41 Kocaeli sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin