Cumartesi, 29 Ağustos 2026 29.08.2026
14°C
USD 48,16
EUR 56,09
Altın 6.909
Benzin 85,31
Dizel 77,76

Yılanlar fışkırıyor

Malta Mahallesi’nde park isyanı!

Haber Merkezi
Haber Merkezi
21.988 içerik

İzmit Malta Mahallesi 8. Ada sakinleri, bölgedeki parkın bakımsızlığı nedeniyle büyük bir tedirginlik yaşıyor. Yabani otların insan boyunu aştığı ve adeta yılanların yuvası haline geldiği park, mahallede güvenlik endişelerini artırıyor.

Mahalle sakinleri, yaklaşık 1,5 aydır İzmit Belediyesi’ne defalarca başvuru yapmalarına rağmen somut bir adım atılmadığını belirtiyor. İlk resmi bildirimin 29 Nisan tarihinde İzmit Belediyesi’nin ilgili birimlerine yapıldığı ifade edilirken, aradan geçen süreye rağmen parkta ne bir ot biçme çalışması ne de çevre düzenlemesi yapıldığı kaydedildi. Havaların ısınmasıyla birlikte kontrolsüzce büyüyen otların arasında yılanların görülmeye başlanması, vatandaşların sabrını taşırdı.

Çocuklarının can güvenliğinden endişe eden bölge sakinleri, parkın hemen yanı başındaki yaşam alanlarında her an bir yılanla karşılaşma korkusuyla yaşadıklarını dile getiriyor. Belediyeye yapılan başvuruların sonuçsuz kalmasına tepki gösteren vatandaşlar, çocuk oyun alanlarının ve yürüyüş yollarının yeniden güvenli hale getirilmesi için İzmit Belediyesi ekiplerinin acilen bölgeye sevk edilmesini ve temizlik çalışmalarının başlatılmasını talep ediyor.

0 Yorum

Yorum yazın

41 Kocaeli sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin