Lastik-İş Sendikası ile lastik devi Goodyear fabrikası arasında uzun süredir devam eden toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde taraflar uzlaşma sağlayamadı. Bu gelişme üzerine sendika, fiili eylem kararı aldığını duyurdu. Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, arabuluculuk sürecinin tamamlanmasının ardından fabrikalarda eylemlerin başlayacağını belirtti.
Görüşmelerde Anlaşmazlık Noktaları
Genel Başkan Sarı, görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, maddeler üzerinde genel bir tarama yapıldığını ancak işverenin sözleşmeye yeni ve kabul edilemez kavramlar dahil etmeye çalıştığını ifade etti. Goodyear’ın bu yıl toplu iş sözleşmesi masasına ayrı oturma kararı almasıyla yürütülen müzakerelerde, kadrolu işçilerle ilgili 20, destek hizmetlerinde çalışanlar için ise 25 maddenin halen karara bağlanamadığı aktarıldı.
Sürecin bundan sonraki işleyişine dair bilgi veren Sarı, bugünden itibaren arabulucu aşamasına geçildiğini kaydetti. Geçmiş dönemlerdeki sözleşme süreçlerinden farklı bir tutum sergileyeceklerini vurgulayan Sarı, arabuluculuk döneminin sona ermesiyle birlikte fabrikalarda eylemlerin başlayacağını yineledi. Sarı, sendikanın taleplerinin ciddiye alınması yönünde işverene çağrıda bulundu.


0 Yorum