Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen toplantısı, yoğun bir gündemle toplandı. Toplam 150 maddenin karara bağlandığı toplantıda, vatandaşların huzuru ve güvenliği için toplu taşıma araçlarına yönelik sıkı denetimlerin sonuçları da masaya yatırıldı. Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından tespit edilen 145 kural ihlali için kesilen toplam 537 bin 225 TL idari para cezası Encümen tarafından onaylandı.
Denetimler kapsamında, toplu taşıma şoförlerinin sefer saatlerine uymama, güzergâh ihlali yapma, araç içinde sigara içme, tehlikeli araç kullanma ve durak dışı yolcu alıp indirme gibi çeşitli kural dışı davranışları belirlendi. Bu ihlallerin ardından, ilgili 145 şoföre toplamda yarım milyon TL’yi aşan idari para cezaları uygulandı. Bu kararın, toplu taşıma hizmetlerinin kalitesini artırma ve yolcu güvenliğini sağlama amacı taşıdığı ifade edildi.
Kiralama İhaleleri Gündemde
Encümen toplantısında ayrıca Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 5 ayrı kiralama ihalesi de sonuçlandırıldı. İzmit Kozluk Mahallesi Sümer Sokak’ta bulunan kafeterya-çay bahçesi için 3 yıllık kiralama ihalesine 3 istekli katıldı. Muhammen bedeli 17 bin 500 TL olan ihalede en yüksek teklif 101 bin TL olarak kayıtlara geçti.
İzmit Yeşilova Mahallesi’ndeki spor sosyal tesisi ve kafeterya için düzenlenen ihaleye ise tek istekli katıldı ve 7 bin 500 TL muhammen bedelli yer için 7 bin 600 TL teklif verildi. Benzer şekilde, İzmit Sanayi Mahallesi’nde yer alan kafeterya-çay ocağı da 3 yıllığına kiraya verildi. Bu ihalede de tek istekli 12 bin TL muhammen bedele karşılık 12 bin 500 TL teklif sundu.
Gebze Güzeller Mahallesi’ndeki Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi büfe yeri için yapılan 3 yıllık kiralama ihalesine tek istekli katılarak 10 bin 100 TL teklif verdi. Toplantının dikkat çeken ihalelerinden biri de İzmit Şirintepe Mahallesi’ndeki Olimpik Buz Sporları Salonu kafeteryası oldu. Muhammen bedeli 10 bin TL olan bu ihalede, 4 istekli arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı ve en yüksek teklif 300 bin TL olarak açıklandı.




