Gençlerin spora yönelmesini teşvik etmek amacıyla Kartepe’de faaliyet gösteren spor kulüpleri ve derneklerine yönelik kapsamlı bir yardım paketi açıklandı.
SPOR CAMİASI TÖRENDE BULUŞTU
Derbent Park Otel’in ev sahipliğinde düzenlenen törende 20 spor kulübü ile 27 spor derneği olmak üzere toplam 47 kuruluşa 3 milyon 350 bin liralık malzeme katkısı sunuldu. Programa Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) Başkanı Murat Aydın, Kartepe Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Mevlüt Ağra, KASKF Yönetim Kurulu Üyesi Mithat Ağa, Kocaeli TÜFAD Şube Başkanı Remzi Demirel, Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Filiz, AK Parti Kartepe İlçe Başkan Yardımcısı Kayhan Baysal ve spor camiasının temsilcileri katıldı.
KULÜP SAYISINDA BÜYÜK ARTIŞ
Törende konuşan Kartepe Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Mevlüt Ağra, 2019 yılında 19 olan kulüp sayısının günümüzde yaklaşık 66’ya ulaştığını belirtti. KASKF Başkanı Murat Aydın ise Kocaeli genelinde 700’ün üzerinde faal kulüp ve 500 bini aşkın sporcu potansiyeli bulunduğunu aktararak yerel yönetimlerle kurulan iş birliğinin altını çizdi.
YENİ TESİSLERLE ALTYAPI GÜÇLENECEK
Uzun yıllar basketbol oynadığını belirten Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, ilçedeki çocukların sorumluluğunu taşıdıklarını vurgulayarak spora katkı sunan herkese destek vermeye devam edeceklerini açıkladı. İlçedeki zemin ve saha yenilemelerine değinen Kocaman, bünyesinde fitness, yürüyüş, koşu parkurları ve sosyal alanlar barındıracak yaklaşık 2 bin metrekarelik yeni bir spor tesisinin de hayata geçirileceğini duyurdu.



5N 1K
Kartepe'de amatör spora ne kadarlık malzeme desteği sağlandı?
20 spor kulübü ve 27 spor derneği olmak üzere toplam 47 kuruluşa 3 milyon 350 bin liralık malzeme desteği verildi.
Destek töreni nerede gerçekleştirildi?
Spor camiasını bir araya getiren malzeme desteği töreni Derbent Park Otel'de yapıldı.
Kartepe'de kaç metrekarelik yeni spor tesisi planlanıyor?
İlçede fitness, koşu, yürüyüş ve çeşitli branşları barındıracak yaklaşık 2 bin metrekarelik yeni bir tesis inşa edilecek.

