Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümü etkinliklerinde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu Oba Çadırı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı programda, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları tüm dünyaya iletildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, çadırı ziyaret eden konuklarla yakından ilgilenerek, Kocaeli ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
GENEL SEKRETER BARAÇLI TEMSİL ETTİ
Türklerin Anadolu’ya girişinin 955. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Millet Bahçesi’nde 50 çadır kuruldu. Bu çadırlar arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Oba Çadırı da yer aldı. Etkinlikler aracılığıyla Ahlat’tan dünyaya birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları gönderildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni programda Genel Sekreter Dr. Hayri Baraçlı temsil etti.
KOCAELİ’NİN TANITIMI YAPILDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Anadolu’nun kapılarının Türklere açılışının 955. yıl dönümü etkinliklerinde yer alarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Çadırı’nda kentin tanıtımını gerçekleştirdi. Kocaeli’ne özgü kültürel dokuların sergilendiği çadıra yöre halkı büyük ilgi gösterdi.
ÇOCUKLARDAN YOĞUN İLGİ
Çadırın en önemli ziyaretçileri çocuklar oldu. Kocaeli’ni tanımak isteyen miniklere, Büyükşehir yetkilileri tarafından bilgi verildi. Ayrıca, Kocaeli’nin kültürel ve tarihi zenginlikleri ile Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları konuklara aktarıldı.
YÖRESEL LEZZETLER SERGİLENDİ
Büyükşehir Belediyesi, Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla Ahlat Millet Bahçesi’nde kurulan Otağ’daki yerini üç gün boyunca korudu. Kentin tanıtımının yapıldığı çadırı çok sayıda vatandaş ziyaret etti. Konuklara pişmaniye gibi çeşitli ikramlarda bulunulurken, Karamürsel Sepeti, Kandıra Bezi ve Gölcük Bez Bebekleri gibi yöresel ürünler de sergilendi. Çadırda Kocaeli’ne özgü yerel kıyafetler ve kültür yayınları da yer aldı.



5N 1K
Malazgirt Zaferi'nin kaçıncı yıl dönümü kutlandı?
Malazgirt Zaferi'nin 955. yıl dönümü kutlandı.
Etkinlikler nerede düzenlendi?
Etkinlikler Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlendi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni kim temsil etti?
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni Genel Sekreter Dr. Hayri Baraçlı temsil etti.
Oba Çadırı'nda hangi ürünler sergilendi?
Oba Çadırı'nda pişmaniye, Karamürsel Sepeti, Kandıra Bezi ve Gölcük Bez Bebekleri gibi ürünler sergilendi.

