Körfez Belediyesi, ilçedeki öğrencilere yönelik eğitim desteklerini aralıksız sürdürüyor. Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün talimatları doğrultusunda, lise ve ortaokul öğrencilerine ücretsiz deneme sınavı imkanı sunuldu. Bu kapsamda, üniversiteye hazırlanan lise öğrencilerine TYT, ortaokul öğrencilerine ise LGS deneme sınavları ücretsiz olarak dağıtıldı.
Sınav Öncesi Moral ve Motivasyon
Gerçekleştirilen deneme sınavları öncesinde öğrencilerle bir araya gelen Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, gençlerle samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Öğrencilerin heyecanına ortak olan Başkan Söğüt, sınav sürecinde moral ve motivasyonun önemine dikkat çekerek başarı dileklerini iletti.
Öğrencilerle Yakından İlgilenildi
Çalışma kapsamında ilk olarak üniversite sınavına hazırlanan Yarımca Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluşan Başkan Söğüt’e, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt da eşlik etti. Başkan Söğüt, öğrencilerle yakından ilgilenerek onların hedefleri ve gelecek planları hakkında bilgi aldı.
4 Binden Fazla Öğrenciye Destek
Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen bu önemli çalışma ile Körfez genelinde toplam 4 bin 777 öğrenciye ulaşıldı. 22 liseden 1877 öğrenci ile 32 ortaokuldan 2900 öğrenci, ücretsiz deneme sınavlarına katılarak sınav deneyimi yaşadı.
Eğitime verdikleri desteğin artarak devam edeceğini belirten Başkan Şener Söğüt, “Gençlerimiz bizim geleceğimizin teminatıdır. Onların en iyi şartlarda eğitim alabilmeleri ve hedeflerine ulaşabilmeleri için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Bu süreçte sadece akademik değil, moral ve motivasyon anlamında da yanlarında olmaya özen gösteriyoruz. İnanıyoruz ki azimle çalışan her bir gencimiz hayallerine ulaşacak. Bizler her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz. Destek bizden, başarı sizden” ifadelerini kullandı.




