Perşembe, 11 Haziran 2026 11.06.2026
13°C
USD 46,13
EUR 53,28
Altın 6.029

Konforlu ulaşım geliyor

Körfez ve Derince’de yol atağı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez ve Derince ilçelerinde toplam 41 kilometrelik yol yenileme çalışması için ihale düzenledi. 16 firmanın teklif sunduğu ihalede en düşük teklif 98.9 milyon TL olarak belirlendi.

Körfez ve Derince’de yol atağı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki ulaşım altyapısını güçlendirme çalışmalarının ardından üstyapı hamlesini de hızlandırdı. Bu kapsamda, Körfez ve Derince ilçelerinde toplam 41 bin 305 metrelik (41 kilometre) yol yenileme projesi için önemli bir adım atıldı.

Gerçekleştirilen ihale, bölge sakinlerinin uzun süredir beklediği ulaşım konforunu artırmayı hedefliyor. Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden düzenlenen ihaleye 16 firma teklif sundu. Yaklaşık maliyeti 152 milyon 146 bin 274 TL olarak açıklanan projenin en düşük teklifi ise 98 milyon 927 bin 225 TL olarak kayıtlara geçti.

Ulaşım Daha Güvenli ve Kesintisiz Olacak

“Körfez ve Derince İlçelerinde Altyapıdan Kaynaklı Yolların İyileştirilmesi İşi” adıyla gerçekleştirilen bu çalışma, özellikle altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yolları modern ve konforlu bir hale getirmeyi amaçlıyor. Yapılacak 41 kilometrelik üstyapı düzenlemeleriyle birlikte, Körfez ve Derince’de ulaşımın daha güvenli, akıcı ve kesintisiz olması bekleniyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bu hamlesi, bölge halkının yaşam kalitesini artırma yönünde atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yorum yazın

41 Kocaeli sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin