Cumartesi, 25 Nisan 2026 25.04.2026
18°C
USD 44,93
EUR 52,55
Altın 6.815

Körfez GB Ragbi Takımları Şampiyon Oldu

Körfez Gençlerbirliği Ragbi takımları, 2026 Türkiye Şampiyonası 2. Etap karşılaşmalarında büyük başarı elde etti. Erkek takımı birinci olurken, kadın takımı da üçüncülüğü kazandı.

Körfez GB Ragbi Takımları Şampiyon Oldu

Körfez Gençlerbirliği Ragbi takımları, 2026 Yılı 7’li Ragbi Büyük Erkekler ve Kadınlar Türkiye Şampiyonası 2. Etap karşılaşmalarında fırtına gibi esti. Ankara Esenboğa Spor Tesisleri’nde düzenlenen zorlu mücadelelerde Körfez GB Erkek Takımı Türkiye birincisi olurken, kadın takımı da önemli bir başarıya imza atarak Türkiye üçüncüsü oldu. Bu sonuçlar, kulübün ragbi sporundaki yükselişini bir kez daha gözler önüne serdi.

Körfez GB Erkek Takımı Türkiye Birincisi Oldu

17-18 Nisan 2026 tarihlerinde gerçekleşen Büyük Erkekler 7’li Ragbi Türkiye Şampiyonası 2. Etabı, büyük bir heyecana sahne oldu. Körfez Gençlerbirliği SK Erkek Takımı, ilk gün oynadığı tüm maçları kazanarak grubunu lider tamamladı ve çeyrek finale yükseldi. Kadıköy Ragbi SK’yı 46-0, Samsun Büyükşehir SK’yı 22-12 ve İstanbul Ragbi SK’yı 36-5 mağlup eden Körfez GB, ikinci güne moralli başladı.

Çeyrek finalde ODTÜ SK’yı 38-7, yarı finalde ise Ankara Ragbi SK’yı 27-12 ile geçen Körfez Gençlerbirliği, finalde Pursaklar Belediye SK Ragbi takımıyla karşılaştı. Nefes kesen final mücadelesini 14-10 kazanarak Türkiye Şampiyonası 2. Etabı’nı zirvede tamamladı.

Körfez GB Kadın Takımı Türkiye Üçüncüsü Oldu

Erkekler şampiyonasından önce, 16-17 Nisan tarihlerinde yine Ankara Esenboğa Spor Tesisleri’nde düzenlenen Büyük Kadınlar Ragbi Şampiyonası’nda Körfez Gençlerbirliği Ragbi Kadınlar A Takımı da önemli bir başarıya imza attı. 13 takımın lig usulü mücadele ettiği karşılaşmalar sonucunda Körfez GB Kadın Takımı, Türkiye üçüncüsü oldu.

İlk gün Kepez Belediye SK’yı 32-0 ve Fatsa Falcon SK’yı 59-0 gibi farklı skorlarla mağlup eden kadınlar, ikinci gün Yurdum SK’ya 12-10 yenilse de İstanbul Ragbi SK’yı 27-10 mağlup ederek genel sıralamada üçüncülüğü elde etti. Bu sonuç, Körfez Gençlerbirliği’nin kadın ragbisindeki potansiyelini de ortaya koydu.

Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nden yapılan açıklamada, “Başta antrenörümüz İhsan Demirtaş olmak üzere sahada emeği geçen tüm sporcularımızı ve teknik ekibimizi tebrik ediyor, destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bu başarı, Körfez ilçemize ve halkımıza armağan olsun” ifadelerine yer verildi.

Yorum yazın

41 Kocaeli sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin