Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin haftalık Encümen toplantısında dikkat çeken bir karar alındı. Belediyeye ait liman kontrol botunun satışa çıkarılacağı açıklandı. İhale tarihi olarak 25 Mart belirlenirken, satışın kapalı teklif usulüyle yapılacağı ifade edildi.
İHALE DETAYLARI BELLİ OLDU
Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın sunduğu teklife göre, kontrol botunun muhammen bedeli 400.000 TL + %10 KDV olarak duyuruldu. İhalenin kapalı teklif yöntemiyle gerçekleşeceği belirtildi. Satışın şeffaf ve rekabetçi bir ortamda yapılması hedefleniyor.
ENCÜMENDE YOĞUN GÜNDEM
Toplantıda Ulaşım, Destek Hizmetleri, Yol Yapım, Mali Hizmetler, İmar ve Emlak Dairelerinin evraklarından oluşan toplam 111 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Belediye kaynakları, alınan kararların şehir yönetimine katkı sağlayacağını belirtti.
TOPLU TAŞIMA DENETİMLERİ SÜRÜYOR
Öte yandan Ulaşım Dairesi ekipleri tarafından yapılan denetimlerde çeşitli kural ihlalleri tespit edildi. Sigara içen, güzergah dışına çıkan ve belgesiz çalışan 105 şoföre toplamda 310 bin TL’nin üzerinde idari para cezası uygulandı. Denetimlerin önümüzdeki dönemde de devam edeceği kaydediliyor.
Satış ihalesinin sonuçları ve belediyenin diğer gündem maddeleriyle ilgili gelişmelerin önümüzdeki haftalarda netleşmesi bekleniyor.

