Cumartesi, 29 Ağustos 2026 29.08.2026
18°C
USD 48,16
EUR 56,09
Altın 6.909
Benzin 85,31
Dizel 77,76

Kocaeli’den Filistin’e destek açıklaması

Kocaeli'de Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın katılımıyla İsrail'in Filistinli esirleri idam etme yasasına karşı basın açıklaması yapıldı.

Kocaeli’den Filistin’e destek açıklaması

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İsrail Meclisi’nin Filistinli esirlerin idam edilmesinin önünü açan yasaya tepki amacıyla düzenlenen basın açıklamasına destek verdi.

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Milletvekilleri Veysel Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz, AK Parti Kocaeli İl Teşkilat Başkanı Ali Güney, İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar ve BBP Kocaeli İl Başkanı Metehan Küpçü de açıklamaya katıldı.

ADALETSİZLİĞE KARŞI TEK SES

Kocaeli Üniversitesi Öğrencisi Adem Onas, Filistin’e Destek Platformu tarafından hazırlanan basın metnini okudu. Onas, “Bugün insanlığın vicdanını yaralayan, tüm değerlerin ayaklar altına alındığı karanlık bir sürece tanıklık ediyoruz. Siyonist İsrail rejiminin Gazze’de sürdürdüğü soykırımın acısı hala tazeyken, Lübnan’da ve İran’da yaşanan yeni vahşetler bu zulmün sınır tanımadığını bir kez daha göstermiştir. Ama bilinmelidir ki bizler bu zulme boyun eğmeyeceğiz. İnancımızla, emeğimizle ve varlığımızla bu adaletsizliğe karşı durmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum yazın

41 Kocaeli sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin