Kocaeli’de düzenlenen TOKİ sosyal konut kura çekim töreninde, 10 bin 340 ailenin yeni yuvalarına kavuşacağı açıklandı. Törende konuşan Vali İlhami Aktaş, kentin dört bir yanında yükselen inşaatlara dikkat çekerek, devletin afet ve ihtiyaç anlarında vatandaşının yanında olduğunu vurguladı.
BÜYÜK KONUT HAMLESİ DEVAM EDİYOR
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı törende, Kocaeli Valisi Aktaş, projeye başvuran 153 bin kişiden hak sahibi olanların belirlenmesinin ardından, konutların sıcak birer yuva olacağını ifade etti. Aktaş, “Ülkemizde yaşanan afetlerin ardından adeta bir şantiye gibi inşaatlar yükseliyor. Kamu binalarından köy evlerine kadar her ihtiyaç gideriliyor,” dedi.
BAKAN KURUM’UN KOCAELİ ZİYARETLERİ
Vali Aktaş, Bakan Murat Kurum’un Kocaeli’ye sık sık geldiğini ve her ihtiyaç anında ulaşılabilen bir isim olduğunu belirtti. Özellikle Gebze’de yaşanan bir olayda Bakan Kurum’un gece saatlerinde bile vatandaşların yanında olduğuna dikkat çekildi.
KURA ÇEKİMİNDE UMUTLAR SÜRÜYOR
Kurada adı çıkmayan vatandaşlara da seslenen Aktaş, yeni projelerin devam edeceğini ve ilerleyen süreçte daha fazla hak sahibinin belirleneceğini söyledi. Konuşmasını, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek tamamladı.

