Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın değerli katkıları ve Kocaeli Valiliği’nin himayelerinde, 2-7 Haziran tarihleri arasında düzenlenen 5. Kocaeli Film Festivali, görkemli bir ödül töreniyle sona erdi. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törende, sinema dünyasının önemli isimleri ödüllerine kavuştu.
Kocaeli Kaya Şirketler Topluluğu’nun sponsorluğunda gerçekleşen festivalde, usta sanatçı Perihan Savaş‘a Yaşam Boyu Onur Ödülü takdim edilirken, değerli oyuncu Erdal Cindoruk da Sinema Emek Ödülü‘nün sahibi oldu.
Ödüller Sahiplerini Buldu
Festival kapsamında çeşitli kategorilerde ödüller verildi. “Drip” filmiyle Zeynep Sude Yavuz En İyi Animasyon Film ödülünü alırken, kısa metraj kategorisinde “Prosedür” filmindeki performansıyla Reyhan Özdilek En İyi Kadın Oyuncu, Mücahit Koçak ise En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü. En İyi Kısa Metraj Film ödülü ise “Aslında Herkes” adlı yapımla Emre Cef Kamhi‘ye gitti.
Uzun metraj film kategorisinde En İyi Görüntü Yönetmenliği Ödülü, “Bağlar, Kökler ve Tutkular” filmiyle Serdar Özdemir ve “Tehlikeli Bölge” filmiyle Ali Can Atıcı arasında paylaşıldı. “Ölü Mevsim” filmindeki performansıyla Funda Eryiğit En İyi Uzun Metraj Kadın Oyuncu, “Bağlar, Kökler ve Tutkular” filmindeki rolüyle Baran Can Eraslan ise En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Yönetmen Doğuş Algün imzalı “Ölü Mevsim” filmi En İyi Uzun Metraj Film ödülüne layık görülürken, sinema ve TV oyuncusu Ece Yaşar‘a da Kocaeli Anneleri Derneği Sosyal Sorumluluk Özel Ödülü verildi.
Ödül törenine Vali Yardımcısı Dr. Olgun Öner, Kocaeli Film Festivali Direktörü Azer Şelte, Kocaeli Kaya Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Kaya, Kocaeli Anneleri Derneği Başkanı Hande Kaya’nın yanı sıra sanatçılar, davetliler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

