İstanbul’da Koç Holding’e bağlı Otokoç Genel Müdürlüğü’ne yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırının yankıları sürerken, benzer bir olay bu kez Antalya’da yaşandı. Kepez ilçesindeki Otokoç araba galerisi de kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırıya uğradı. Şans eseri yaralananın olmadığı her iki saldırıda da iş yerlerinde maddi hasar meydana geldi. Emniyet güçleri, saldırganları yakalamak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı.
Güvenlik Önlemleri Artırıldı
Ardışık yaşanan bu saldırılar üzerine Koç Holding, güvenlik protokollerini en üst seviyeye çıkarma kararı aldı. Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’un yakın koruma sayısı artırılırken, Koç ailesi üyelerinin katılacağı tüm halka açık ve özel etkinlikler için yeni ve daha sıkı güvenlik önlemleri devreye sokuldu. Kocaeli başta olmak üzere Türkiye genelindeki tüm büyük fabrikalar ve stratejik tesislerde de fiziki güvenlik önlemleri ile giriş-çıkış denetimleri en üst düzeye çıkarıldı. Koç ailesinin, saldırılarla ilgili adli ve hukuki süreçleri yakından takip ettiği ve faillerin arkasındaki odakların ortaya çıkarılması için yasal haklarını sonuna kadar kullanacağı belirtildi.
Saldırılar, siyaset dünyasında da geniş yankı uyandırdı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), resmi bir açıklama yaparak olayları kınadı. Parti açıklamasında, “Koç Holding’e yönelik silahlı saldırıları kınıyoruz. Can kaybının olmaması en büyük tesellimizdir” ifadelerine yer verildi. Emniyet birimlerinin, organize bir yapı veya bağlantı ihtimaline karşı her iki ildeki operasyonları ve incelemeleri derinlemesine sürdürdüğü bildirildi.

