Cumartesi, 29 Ağustos 2026 29.08.2026
19°C
USD 48,16
EUR 56,09
Altın 6.909
Benzin 85,31
Dizel 77,76

Kızılay Kocaeli Şube Başkanı’nın Sözleri Tepki Çekti

Kızılay Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Pay'ın çadır satışıyla ilgili sözleri tartışma yarattı. Panelde yapılan açıklamalar kamuoyunda yankı buldu.

Kızılay Kocaeli Şube Başkanı’nın Sözleri Tepki Çekti

Kızılay Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Pay’ın, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin üçüncü yıl dönümünde düzenlenen panelde yaptığı açıklamalar tartışma yarattı. Pay, Kızılay’ın çadır satışıyla ilgili kamuoyunda tepki toplayan olaya değinerek, “Belki de o çadır satılmalıydı” ifadelerini kullandı.

ÇADIR SATIŞI TARTIŞMASI

Panelde konuşan Pay, Kızılay’ın 168 yıllık bir kurum olduğunu vurgularken, yöneticilerin geçici olduğunu dile getirdi. Afetlere hazırlıkta sadece arama kurtarmanın değil, eğitim ve mühendislik alanlarında önleyici çalışmaların da önemine dikkat çekti. Kızılay’ın afetlerde beslenmeden sorumlu olduğunu belirten Pay, deprem bölgesinde milyonlarca kişiye yemek ulaştırıldığını ve kurumun afete hazır olduğunu savundu.

KAMUOYUNDA YANKI UYANDIRDI

Panel sırasında bir vatandaşın, çadır satışı nedeniyle Kızılay’a duyulan güvenin sarsıldığını dile getirmesi üzerine Pay’ın sözlerini yinelemesi salonda tepkilere neden oldu. Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Kızılay Çadır A.Ş.’nin stoklarındaki çadırların ticari satış sözleşmesiyle Ahbap Derneği’ne satıldığına dair belgelerin dosyada yer aldığı biliniyor.

Soruşturma kapsamında, aralarında dönemin Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın da bulunduğu 18 yönetici hakkında 27 yıla kadar hapis istemiyle işlem yürütülüyor. İbrahim Pay’ın panelde yaptığı açıklamalar, depremin acılarının hâlâ taze olduğu bir dönemde kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, afet dönemlerinde yardım kuruluşlarının rolü ve sorumluluğu yeniden tartışma konusu oldu.

Yorum yazın

41 Kocaeli sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin