A Milli Futbol Takımımızın genç yıldızı Kenan Yıldız, 2026 FIFA Dünya Kupası yolunda kazanılan kritik Romanya galibiyetinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Ay-yıldızlı ekibin uzun süredir hasret kaldığı Dünya Kupası bileti için inançlı olduklarını belirten genç futbolcu, yakaladıkları jenerasyonun kalitesine dikkat çekti.
Milli takımın 24 yıldır bu büyük organizasyonda yer alamadığını hatırlatan Kenan Yıldız, bu şanssızlığı kırmak için her şeyi yapacaklarını vurguladı. Yıldız, “Biz çok iyi bir nesiliz. 24 senedir gitmiyoruz ama biz elimizden gelenin en iyisini yapalım. Takım içindeki arkadaşlık ve kalite bizi bu hedefe ulaştıracaktır” ifadelerini kullanarak iddialı bir duruş sergiledi.
RAKİP AYRIMI YAPMIYORUZ
Play-off finalindeki muhtemel rakipler hakkında da değerlendirmelerde bulunan başarılı oyuncu, rakip gözetmediklerini belirtti. Slovakya veya Kosova ile eşleşme ihtimalini yorumlayan Kenan Yıldız, “Slovakya, Kosova fark etmez. İkisi de fark etmez. Bizim tek yapmamız gereken en iyi şekilde hazırlanmak. Sahaya çıkıp kendi oyunumuzu oynadığımızda her rakibi yenebilecek güçteyiz” dedi. Beşiktaş Park’taki atmosferin kendilerine büyük güç verdiğini de sözlerine ekleyen Yıldız, final maçı öncesi camiaya umut aşıladı.

