Pazar, 30 Ağustos 2026 30.08.2026
24°C
USD 48,16
EUR 56,09
Altın 6.909
Benzin 85,31
Dizel 77,76

Kartepe’de sahte giyim operasyonu: Milyonluk vurgun!

Kocaeli'de jandarma ekipleri, Kartepe'de düzenlediği operasyonla piyasaya sürülmek üzere olan milyonluk sahte giyim ürünlerine el koydu. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Kartepe’de sahte giyim operasyonu: Milyonluk vurgun!

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı, kaçakçılıkla mücadele kapsamında Kartepe’de büyük bir operasyona imza attı. Piyasaya sürülmeye hazırlanan milyonluk sahte giyim ürünleri ele geçirildi.

23 Şubat 2026 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda, ünlü markaların isimleri kullanılarak üretilmiş çok sayıda giyim malzemesi ele geçirilerek büyük bir ekonomik kayıp engellendi.

SAHTE ÜRÜNLERE GEÇİT YOK

Jandarma ekiplerinin saha istihbaratı ve takibi sonucu belirlenen adrese yapılan baskında, piyasa değeri yaklaşık 3.125.000 TL olan toplam 1.250 adet muhtelif giyim eşyası bulundu. Ele geçirilen malzemelerin, dünyaca ünlü markaların taklidi olduğu ve piyasaya sürülmek üzere hazırlandığı tespit edildi. Ürünlere el konulurken, halk sağlığını ve ticari etiği hiçe sayan bu faaliyetlere karşı jandarmanın kararlı duruşu bir kez daha sergilendi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Operasyon kapsamında yakalanan 2 şüpheli şahıs hakkında adli tahkikat başlatıldı. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı, bölge genelinde kaçakçılık ve sahtecilikle mücadelenin aralıksız devam edeceğini vurgularken, vatandaşların mağdur olmaması adına denetimlerin sıkılaştırılacağını bildirdi.

Yorum yazın

41 Kocaeli sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin