Karamürsel’de 7 katlı bir apartmanın taşıyıcı sisteminden şüpheli sesler duyulması üzerine başlatılan incelemeler neticesinde bina tedbir amaçlı boşaltıldı. 4 Temmuz Mahallesi Amiral Caddesi üzerinde bulunan Cansever Apartmanı sakinleri, kolon ve kirişlerden gelen sesler sebebiyle durumu vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne iletti.
EKİPLER BÖLGEDE GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI
İhbarın ardından adrese AFAD, UMKE, polis ve belediye görevlileri yönlendirildi. Yapının çevresini emniyet şeridiyle kapatarak güvenlik çemberi oluşturan ekipler, binadaki ilk teknik kontrollerini gerçekleştirdi. Risk ihtimaline karşı apartmanda yer alan 14 dairedeki toplam 33 kişinin tahliyesi sağlandı.
BİR AİLE ÖĞRETMENEVİNE YERLEŞTİRİLDİ
Gelişmelerin ardından olay mahallinde incelemelerde bulunan Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü teknik personelinin yapıda ayrıntılı inceleme yürüttüğünü açıkladı. İncelemelerin ardından uzmanların tahliye yönünde görüş bildirdiğini kaydeden Çalık, gidecek yeri bulunmayan bir ailenin öğretmenevinde konaklatılacağını ifade etti. Süreci yerinde takip eden Karamürsel Kaymakamı Kemal İnan da görevlilerden son duruma ilişkin bilgi aldı.
5N 1K
Olay nerede meydana geldi?
Olay, Karamürsel ilçesi 4 Temmuz Mahallesi Amiral Caddesi'nde bulunan Cansever Apartmanı'nda yaşandı.
Bina neden tahliye edildi?
Apartman sakinlerinin kolon ve kirişlerden ses geldiğini bildirmesi ve teknik ekiplerin incelemesi sonrasında bina tedbir amacıyla tahliye edildi.
Tahliye edilen kaç kişi bulunuyor ve nereye yerleştirildiler?
Binadaki 14 dairede yaşayan 33 kişi tahliye edilirken, kalacak yeri olmayan 1 aile öğretmenevinde misafir edildi.

