İzmit Belediyesi, Alikahya’da bulunan spor tesisinin devir işlemlerini tamamlayarak önemli bir karara imza attı. Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, tesisin yeniden ihale sürecine girmeden doğrudan belediye tarafından işletileceğini duyurdu. Bu adım, bölge halkına yönelik spor ve sosyal imkanların artırılması hedefiyle atıldı.
Başkan Hürriyet, Alikahya Atatürk Mahallesi İZTOP Park Evleri karşısındaki spor tesisinde Başkan Yardımcıları Lütfü Obuz ve Cem Güler ile birim müdürlerinin katılımıyla incelemelerde bulundu. Teknik ekipten çalışmalar hakkında bilgi alan Hürriyet, tesisin kısa süre içinde vatandaşların hizmetine sunulması için hazırlıkların hızla devam ettiğini belirtti.
Halkın Hizmetinde Bir Spor Alanı
Tesisin kamu yararı gözetilerek hizmet vereceğini vurgulayan Başkan Hürriyet, “Bu alan artık doğrudan belediyemiz tarafından işletilecek. Vatandaşlarımızın güvenli, erişilebilir ve nitelikli hizmet alabileceği bir spor alanını kentimize kazandırıyoruz. Amacımız her yaştan yurttaşın spor yapabileceği, sosyal yaşamın içinde aktif şekilde kullanabileceği bir tesisi halkımızla buluşturmak” ifadelerini kullandı.
Bölgeye Sosyal Katkı
Alikahya bölgesinin önemli bir ihtiyacını karşılaması beklenen tesis, özellikle gençlerin ve çocukların spor faaliyetlerine erişimini artırmayı hedefliyor. Belediye tarafından işletilecek bu modern tesisin, bölge sakinlerinin sosyal yaşamına da önemli katkılar sunması planlanıyor.

