Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekipleri, deniz sezonunda binlerce vatandaşı boğulmaktan kurtarmaya devam ediyor. Sahillerde adeta hayat nöbeti tutan KOSKEM, 28 Haziran-05 Temmuz tarihleri arasında boğulma tehlikesi geçiren 87 vatandaşa zamanında müdahale ederek onları hayata döndürdü.
KESİNTİSİZ HİZMET DEVAM EDİYOR
Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM), yaz sezonu boyunca Kocaeli sahillerinde vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla haftanın 7 günü kesintisiz görev yapıyor. Ekipler, olası boğulma vakalarına hızlı müdahale ederek birçok olumsuzluğun önüne geçerken, sahillerde yürüttükleri önleyici çalışmalarla da güvenli yüzme ortamının korunmasına önemli katkılar sunuyor.
BİR HAFTADA 87 KİŞİ KURTARILDI
Vatandaşların güven içerisinde serinlemeleri ve eğlenmeleri için yoğun çaba sarf eden KOSKEM ekipleri, 28 Haziran-05 Temmuz tarihleri arasında onlarca cana hayat kurtaran müdahalelerde bulundu. Bu dönemde Cebeci’de 27, Kumcağız’da 16, Kerpe’de 5, Bağırganlı’da 2, Ereğli Kumyalı’da 1, Bayramoğlu’nda 32 ve Darıca’da 4 olmak üzere toplam 87 vatandaş boğulma tehlikesi geçirdi. Zamanında yapılan müdahalelerle kurtarılan bu kişiler, güvenli bir şekilde ailelerine kavuşturuldu. Yaz sezonunun başlamasından bu yana toplam kurtarılan vatandaş sayısı ise 153’e ulaştı.
RİSKLİ DURUMLARA KARŞI UYARILAR
KOSKEM ekipleri, vatandaşları güvenli yüzme alanları konusunda bilgilendiriyor ve riskli durumlara karşı uyarılarda bulunarak olası su kazalarını önlemeye çalışıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sahillerde can güvenliğini en üst seviyede tutmak amacıyla cankurtaran hizmetlerine deniz sezonu boyunca aralıksız devam edeceğini bildirdi.



5N 1K
KOSKEM nedir?
KOSKEM, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi'dir.
KOSKEM ekipleri hangi tarihler arasında kaç kişiyi kurtardı?
KOSKEM ekipleri, 28 Haziran-05 Temmuz tarihleri arasında boğulma tehlikesi geçiren 87 vatandaşı kurtardı.
Yaz sezonu başından bu yana toplam kaç kişi kurtarıldı?
Yaz sezonunun başlamasından bu yana toplam 153 vatandaş kurtarıldı.
KOSKEM hangi sahillerde görev yapıyor?
KOSKEM ekipleri Cebeci, Kumcağız, Kerpe, Bağırganlı, Ereğli Kumyalı, Bayramoğlu ve Darıca sahillerinde görev yapıyor.

