Salı, 29 Eylül 2026 29.09.2026
16°C
USD 49,00
EUR 55,61
Altın 6.557
Benzin 80,80
Dizel 93,80

Fırtına öncesi tedbir kararı

Kocaeli’de kurye ve motosikletlere yasak!

Kocaeli'de beklenen şiddetli sağanak yağış sebebiyle motosiklet, scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışı 30 Eylül günü öğle saatlerine kadar yasaklandı.

Kocaeli'de kurye ve motosikletlere yasak!

Kocaeli genelinde beklenen şiddetli hava muhalefeti sebebiyle iki tekerlekli taşıtların ve kuryelerin trafiğe çıkışına geçici sınırlama getirildi. Yetkililer, meteorolojik uyarıların ardından olası kazaların önüne geçebilmek adına tedbir kararı aldı.

SAĞANAK YAĞIŞ ÖĞLEYE KADAR SÜRECEK

Meteoroloji uzmanlarının paylaştığı tahminlere göre, Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alan yağışlı hava dalgası 30 Eylül 2026 Çarşamba günü erken saatlerden itibaren şiddetini artıracak. Kentte öğle vaktine kadar yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması öngörülüyor.

İKİ TEKERLEKLİ ARAÇLARA KISITLAMA GELDİ

Beklenen fırtına ve yoğun yağışın yol açabileceği riskleri azaltmak amacıyla yürürlüğe konan uygulama kapsamında motosiklet, scooter, elektrikli scooter ve motokuryelerin 30 Eylül 2026 Çarşamba günü saat 00.01 ile 12.00 arasında trafiğe çıkması tedbiren yasaklandı.

5N 1K

Kocaeli'deki trafik yasağı hangi saatleri kapsıyor?

Kısıtlama, 30 Eylül 2026 Çarşamba günü saat 00.01'de başlayıp 12.00'ye kadar sürecek.

Yasak hangi araçları kapsıyor?

Alınan karar doğrultusunda motosiklet, scooter, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışı yasaklanmıştır.

Kısıtlama kararı neden alındı?

Marmara Bölgesi'nde beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın neden olabileceği olumsuzlukları ve trafik kazalarını önlemek amacıyla alındı.

Yorum yazın

41 Kocaeli sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin