Pazar, 30 Ağustos 2026 30.08.2026
19°C
USD 48,16
EUR 56,09
Altın 6.909
Benzin 85,31
Dizel 77,76

Filografi sergisi sanatseverlerle buluştu

Karamürsel Belediyesi Hizmet Binası’nda açılan filografi sergisi, Ayşe Bozkurt ve öğrencilerinin el emeği eserlerini sanatseverlerle bir araya getirdi. Açılışa ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Filografi sergisi sanatseverlerle buluştu

Karamürsel’de düzenlenen filografi sergisi, ilçenin kültür sanat takvimine yeni bir soluk getirdi. Ayşe Bozkurt ve öğrencilerinin hazırladığı eserler, Karamürsel Belediyesi Hizmet Binası’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

BÜYÜK İLGİ GÖSTERİLDİ

Açılış programına Karamürsel Kaymakamı Kemal İnan, Belediye Başkanı Ahmet Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdinç Bozkurt ve çok sayıda davetli katıldı. Katılımcılar, sergide yer alan filografi çalışmalarını yakından inceleme fırsatı buldu.

Eğitmen Ayşe Bozkurt, filografinin sabır ve emek gerektiren bir sanat olduğuna dikkat çekerek, öğrencileriyle birlikte hazırladıkları eserleri paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bozkurt ayrıca Karamürsel Belediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.

GELENEKSEL SANATLARA DESTEK

Belediye Başkanı Ahmet Çalık ise konuşmasında, el emeğinin ve sabrın sanata dönüşmesinin önemine vurgu yaptı. Çalık, geleneksel sanatların yaşatılması için çalışmaların süreceğini ifade etti. Kaymakam Kemal İnan da kültürel mirasın korunmasının toplumsal birlik açısından taşıdığı öneme değindi.

Protokol üyeleri açılış sonrası sergiyi gezerek eserler hakkında bilgi aldı. Ziyaretçiler ise el emeği göz nuru işlere yoğun ilgi gösterdi. Serginin önümüzdeki günlerde de ziyaretçilere açık olacağı belirtildi.

Yorum yazın

41 Kocaeli sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin