Zonguldak’ta henüz bilinmeyen bir gerekçeyle yıkılan 3 katlı yapının ardından başlatılan arama ve kurtarma seferberliği hüzünle sonuçlandı. Olayın hemen ardından bölgeye yönlendirilen uzman ekipler, göçük altında mahsur kalan yurttaşlara ulaşmak için zamanla yarıştı.
ENKAZ ALTINDA ZAMANLA YARIŞ
Gerçekleştirilen ilk tespitlerde yıkıntının altında iki kişinin bulunduğu belirlendi. Ekiplerin titizlikle sürdürdüğü teknik ve fiziki müdahalelerin sonucunda, göçük altında kalan vatandaşlardan biri sağ olarak çıkarılıp sağlık ekiplerine sevk edildi. Ancak enkaz altındaki diğer kişi için yürütülen kurtarma operasyonundan gelen haber acı oldu; yapılan tüm çalışmalara rağmen mahsur kalan yurttaşın yaşamını yitirdiği saptandı.
KOCAELİ BASININI YIKAN HABER
Yıkılan binanın altında kalarak hayatını kaybeden kişinin kimliği kısa sürede netleşti. Vefat eden yurttaşın, Kocaeli basın camiasının bilinen simalarından Nuri Dinçer Akçaharman’ın halası olduğu bildirildi. Acı haberin ulaşmasıyla birlikte Kocaeli’deki basın mensupları ve meslektaşları büyük bir keder yaşadı.
5N 1K
Olay nerede ve nasıl meydana geldi?
Olay, Zonguldak'ta 3 katlı bir binanın henüz belirlenemeyen bir nedenle çökmesi sonucu meydana geldi.
Enkaz altında kaç kişi kaldı ve durumları nedir?
İlk belirlemelere göre enkaz altında kalan 2 kişiden biri yaralı olarak kurtarılırken, diğeri yaşamını yitirdi.
Enkazda hayatını kaybeden kişi kimdir?
Yaşamını yitiren kişinin, Kocaeli basın camiasından Nuri Dinçer Akçaharman'ın halası olduğu öğrenildi.

