Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, çocukların güvenli bir ortamda eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri için denetimlerini sıkılaştırdı. Kent genelinde huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla son bir haftadır yürütülen çalışmalar kapsamında, özellikle sokakta dilendirilen çocuklara yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi.
Saha çalışmalarında, sokakta dilendirildiği belirlenen 16 çocuk emniyet güçlerince koruma altına alındı. Bu çocuklar, gerekli işlemlerin ardından ailelerine teslim edildi. Ancak denetimler sırasında dikkat çeken bir durum yaşandı: Daha önce de dilenirken yakalanan 3 yaşı küçük şahıs, ikinci kez aynı durumda tespit edildi. Bu çocuklar hakkında yasal idari işlem başlatıldı.
Emniyet güçleri, toplamda 19 çocuğa yönelik işlem gerçekleştirerek çocuk istismarının önüne geçmek için kararlılıkla çalıştıklarını vurguladı. Yetkililer, bu tür denetimlerin hassasiyetle devam edeceğini belirtti.

