Cuma, 28 Ağustos 2026 28.08.2026
24°C
USD 48,13
EUR 56,06
Altın
Benzin 88,27
Dizel 77,76

Afetlere hazırlık başlıyor

Derince Afet Mutfağı’nın temeli atılıyor

Derince Belediyesi, hem günlük sosyal destek sunacak hem de olası afetlerde hizmet verecek Afet Mutfağı Projesi'nin temelini atıyor. Proje, ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştıracak ve afet malzemelerini depolayacak.

Derince Afet Mutfağı’nın temeli atılıyor

Derince Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği Afet Mutfağı Projesi’nin temelini attı. Bu yeni merkez, hem günlük sosyal destek çalışmalarına katkı sunacak hem de olası afet durumlarında kritik bir rol üstlenecek.

Yenikent Mahallesi Hayal Sokak’ta, Afet Koordinasyon Merkezi olarak belirlenen 4 bin 800 m2’lik alanda inşa edilecek olan Afet Mutfağı, 300 m2 kapalı alana sahip olacak. Aynı bölgeye kurulacak 300 m2 büyüklüğündeki lojistik depoda ise afetlerde kullanılmak üzere çeşitli ekipman ve ihtiyaç malzemeleri muhafaza edilecek. Bu merkez, Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe öncülüğünde yürütülen çalışmaların önemli bir parçası.

Afet Mutfağı’nın İşlevi ve Temel Atma Töreni

Afet Mutfağı, deprem ve olağanüstü durumlarda hızlıca sıcak yemek üretimi ve dağıtımı yapabilecek kapasitede tasarlandı. Afet dönemlerinin yanı sıra normal zamanlarda da aktif olarak kullanılacak mutfak, “Senin Sofran” uygulaması kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek ulaştıracak. Tesis bünyesinde aşevi, üretim mutfağı, soğuk hava depoları, bulaşıkhane, personel giyinme alanları ve depolar bulunacak. Hazırlanan yemekler, yeni mobil ikram aracıyla günde iki öğün halinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Afet Mutfağı’nın temel atma töreni 19 Haziran Cuma günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek.

Yorum yazın

41 Kocaeli sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin