Pazar, 30 Ağustos 2026 30.08.2026
18°C
USD 48,16
EUR 56,09
Altın 6.909
Benzin 85,31
Dizel 77,76

Değirmendere Sahiline Dalga Kırıcı Set

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Değirmendere sahilinde fırtına ve yağışlara karşı dalga kırıcı set inşa edecek. Proje ile sahil güvenliğinin artırılması ve yeni sosyal alanlar oluşturulması hedefleniyor.

Değirmendere Sahiline Dalga Kırıcı Set

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, fırtınalı ve aşırı yağışlarda denizin kabarmasına karşı önlem olarak Gölcük Değirmendere sahiline dalga kırıcı set inşa edecek.

CAN VE MAL GÜVENLİĞİ SAĞLANACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlayan yatırımlara devam ediyor. Gölcük Ulaşlı’dan sonra Değirmendere’ye de dalga kırıcı set inşa ediliyor. 200 metre uzunluğundaki set, Değirmendere Kayık Çekek Yerinin doğusunda yer alacak.

316 ADET FORE KAZIK ÇAKILACAK

Çalışmalar kapsamında 200 metrelik sahil şeridine 316 adet fore kazık çakılacak. Eski beton kalıntılarının temizlendiği sahilde çalışmalar sürüyor. Fore kazık makinesinin çalışabilmesi için platform zemini oluşturuldu. Zemin iyileştirme çalışmalarından sonra bölgeye yürüyüş yolu da inşa edilecek. Büyükşehir, dalga kırıcı set ile hem sahil güvenliğini artırmayı hem de bölgeye yeni sosyal alanlar kazandırmayı amaçlıyor.

Yorum yazın

41 Kocaeli sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin