Darıca Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Elmalı Camii’nde (Ayşe Gümüşlüağa Camii) çocuklara yönelik Hacivat-Karagöz gösterisi düzenlemesi, cami derneğinin engelleme girişimiyle sonuçlandı. Bu durum, yerel yönetim ile din görevlilerini karşı karşıya getirdi.
İddiaya göre, cami derneği programın ibadethane içinde yapılmasına karşı çıktı ve bu kararın İlçe Müftüsü Selami Bağcı’nın talimatıyla alındığı öne sürüldü. Gösteri için bekleyen çocukların dışarı çıkarılması, vatandaşların tepkisine yol açtı.
Olayın duyulması üzerine Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Kocaeli İl Müftülüğü ve Darıca Kaymakamlığı ile temas kurarak duruma müdahale etti. Başkan Bıyık’ın, “Adamı dinden imandan çıkarıyorlar, sanki camide dansöz oynatıyoruz” sözleri dikkat çekti.
KRİZ ÇÖZÜLDÜ
Yapılan görüşmeler sonucunda kriz aşıldı ve gösteri planlandığı gibi cami içinde yapıldı. Çocuklar Hacivat ve Karagöz ile buluşarak eğlenceli vakit geçirdi.


0 Yorum