Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca Emek Mahallesi’nde bulunan Dutluk Sokak’ta üstyapı yenileme çalışmalarına başladı. Kroman Çelik ile Marmaray Tren Hattı arasında yer alan sokakta yapılacak düzenlemelerle ulaşım konforu artırılacak.
BÜYÜKŞEHİR HAREKETE GEÇTİ
Fatih Sultan Mehmet Caddesi ile Aşıroğlu Caddesi Köprüsü’ne paralel uzanan Dutluk Sokak, özellikle sanayi kuruluşlarından çıkan ağır tonajlı araçlar tarafından sıkça kullanılıyor. Mevcut genişliği 7 metre olan ve yağışlı havalarda su birikintilerinin oluştuğu bu güzergah için Büyükşehir Belediyesi ekipleri harekete geçti.
ALTYAPI VE ÜSTYAPI YENİLENECEK
Çalışmalar kapsamında ilk olarak Kroman Çelik Fabrikası’na ait eski istinat duvarları yıkıldı ve ardından sokağın bin metrelik bölümünde üstyapı yenileme çalışmalarına başlandı. Kazı çalışmalarının ardından bin metre uzunluğunda yağmur suyu altyapısı yapılacak. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından üstyapı kapsamında 3 bin 880 ton PMT ve 6 bin 655 ton asfalt serimi gerçekleştirilecek. Son olarak sokağın bin metrelik bölümünde dekoratif aydınlatma sistemi kurulacak.

