Çayırova Belediyesi, ilçe genelinde vektörle mücadele çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, vatandaşların daha sağlıklı ve konforlu bir yaz mevsimi geçirmesi amacıyla sivrisinek ve karasinek gibi vektörlere karşı ilaçlama faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.
Bu kapsamda, ilgili müdürlük tarafından hazırlanan program dahilinde ekipler haftanın 6 günü belirlenen mahallelerde ilaçlama yapıyor. Çayırovalıların sivrisinek ve karasineklerin olumsuz etkilerinden korunması için yoğun bir çaba gösteriliyor. Halk sağlığını ön planda tutan bu çalışmalar, ilçe sakinlerinden de olumlu geri dönüşler alıyor.
Mahalle Mahalle İlaçlama Programı
Çayırova Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ilaçlama programının detayları paylaşıldı. Buna göre, Pazartesi günleri Yenimahalle ve Çayırova’da, Salı günleri Akse Mahallesi’nde, Çarşamba günleri Cumhuriyet ve Şekerpınar’da, Perşembe günleri Özgürlük Mahallesi’nde, Cuma günleri Emek ve İnönü’de, Cumartesi günleri ise Atatürk Mahallesi’nde ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Vatandaşların daha sağlıklı ve konforlu bir çevrede yaşaması için bu çalışmaların aralıksız devam edeceği belirtildi.



